1 Şubat 2018 Perşembe

SKAL İstanbul Kulübün Ocak 2018 geleneksel aylık toplantısı-Le Meridien Hotel-Yılmaz Parlar

Başkanlığını Bahar Birinci’nin yaptığı, SKAL İstanbul Kulübün Ocak 2018 geleneksel aylık toplantısında konuşan geçmiş dönem Dünya SKAL Başkanı Salih Çene, genç bir Türk hanım SKAL Amerika Milli Komite Başkanı Burçin Türkkan’ın ilerlemesine destek verelim dedi.

31 Ocak 2018 Çarşamba günü, Etiler Le Meridien Hotelin genel müdürü Uygar Koçaş’ın ev sahipliğinde gerçekleşen SKAL International İstanbul Kulübün geleneksel toplantısına, Tescilli Markalar Derneği Başkanı ve Eski SKAL Dünya Başkanı Hülya Aslantaş, Geçmiş dönem Dünya SKAL Başkanı Salih Çene, Türkiye SKAL Dernekleri Federasyonu Başkanı Faik Alsaç başda olmak üzere, turizm üst düzey temsilcileri ve SKAL Internatonal İstanbul Kulübü üyeleri katıldılar.


SKAL International İstanbul Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Bahar Birinci, Yönetim Kurulu üyeleri Ata Eremsoy, Ayşe Önen, Yusuf Can Arınel, Selma Tatar, Dr. Özen Kırant Yozcu’nu ve Üst Düzey SKAL Başkanları yanına alarak toast ritueli yaptırdı.

Yönetim Kurul üyesi ve Genel Sekreter Ayşe Önen gündemi sundukdan sonra Başkan Bahar Birinci kısa bir konuşma yaptı ev sahipliği yapan Le Meridien Istanbul Etiler'in genel müdürü Uygar Koçaş’a Boyut yayın grubuna ait “Cultural Works meeting point”kitap hediye etdi.

2010-2012 yılları arasında SKAL İstanbul Kulubünün başkanlık görevini yürüten, Eski Başkan Vedat Bayrak’a Türkiye SKAL Dernekleri Federasyonu Başkanı Faik Alsaç ile birlikde Başkanlık Beratı sundu.

Geçmiş dönem Dünya SKAL Başkanı Salih Çene, Önemli ve sevindirici bir mesaj bildirdi. SKAL hayatına Ankara Young SKAL üyesi olarak başlamış, Atlanta SKAL Kulübü Başkanlığı yapmış olan ve Dünya Kongrelerinde yaptığı konuşmalarda kendini gösteren başarılı genç bir Türk hanım Burçin Türkkan’ın Amerika Milli Komitesinde Yönetim Kurulu üyeliğine kadar geldiğini, ve şimdi son seçimlerde de Amerika Milli Komite Başkanı ( SKAL International United States of America) olduğunu söyledi. “Gurur duyduğumuz gibi destek verelim.”  Dedi.

Masayı paylaştığımız, Eski TURSAB Avrupa Bölge Başkanı Mustafa Özdoğan ile yeni düzenlenen EMITT fuar hakkında yaptığımız söyleşide; Her yıl katılım sayıları giderek artan yerel yönetimlerin standları, rahatlıkla kiralıyabildikleri ancak yeteri kadar seyahat acentaların mali nedenlerden dolayı katılım sağlıyamamaları bu yıl turizm beklentilerine menfi etkilerden biri olduğunu ve sınırötesi askeri harekatın, hedef pazarların kamuoylarında nasıl değerlendirilirin soru işareti bırakdığını söyledi. 

Bu nedenlede katılımcılarda belirginleşen bir tedirginlik olgusuna digitalleşmenin getirdiği yeni düzenin zorluğu ister istemez örgütleri TÜRSAB’a odaklandığını ifade etdi. Ayrıca seçimlerin bilinçli olarak hukuksuz zorlamayla ertelenmesi, Birliğin mali kaynaklarının hesapsız tüketilmesi turizm seyahat acentalarına dolayısıyla sektöre büyük kayp vereceğini öngördü.

Yine danışman Nermin Yurtoğlu ile sohbetimizde  NY&Co -Global Hospitality Consultancy olarak lüks ve butik otel ,restoran ve turizm sektöründe yer alan tüm işletmeler için yönetim stratejisi operasyon ,dijital ağırlıklı pazarlama ve markalaşma hizmetleri sunan yeni nesil bir danışmanlık firması olduğunu, Ayrıca Uluslararası işletmeler için Istanbul temsilcilik ofisi ve lüks seyahat hizmeti almak isteyen misafirler için danışmanlık hizmeti de vermekte olduklarını açıkladı.

Toplantı verilen hizmete emeği geçen otel personeliyle çekilen toplu fotografla son buldu.

yilmazparlar@yahoo.com 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder